Proces winifikacji wymaga nie tylko talentu, ale i wiedzy oraz zaangażowania na każdym etapie produkcji. Oto poszczególne terminy, które ułatwią Ci zrozumienie tego procesu.
Czytaj więcejNajwyższa jakość bez szkody dla środowiska? Cono Sur udowadnia, że to możliwe: zrównoważona produkcja w chilijskich winnicach to przykład godny naśladowania dla producentów z całego świata.
Czytaj więcejWino inspiruje przedstawicieli wszystkich dziedzin sztuki, także filmowej. Sprawdź produkcje dotykające tematu wina - w sam raz na spotkanie ze znajomymi lub leniwą niedzielę!
Czytaj więcejSztucznie konserwowane? Drogie i trudno dostępne? Cytując klasyka – nic bardziej mylnego! Specjalnie dla Ciebie obalamy mity krążące wokół tematu win organicznych.
Czytaj więcejSprawdź, co na temat proekologicznych wartości i organicznych uprawach Cono Sur można przeczytać na łamach prestiżowego magazynu Decanter!
Czytaj więcejSauvignon Blanc z organicznej serii Cono Sur zachwyca świeżością i bogactwem aromatów, a jego produkcja przebiega w pełnej harmonii z ekosystemem chilijskich winnic.
Czytaj więcejZajrzyj za kulisy produkcji Cono Sur i zobacz, jak powstaje najlepszy chilijski Pinot Noir.
Czytaj więcejNa sukces Cono Sur pracuje wiele osób, w tym wyspecjalizowani enologowie, którzy nadzorują jakość całego procesu produkcji - od upraw do butelkowania. Poznaj czworo z nich!
Czytaj więcejWiniarze od pokoleń mają jeden cel: stworzyć jak najlepsze wino. Kiedy doszli już do perfekcji w produkcji win prostych, zakiełkował w ich głowach pomysł – a może by tak, dla uzyskania idealnego smaku połączyć wina? Dzięki temu możemy teraz cieszyć się najbardziej wyszukanymi smakami.
Czytaj więcejChoć droga do uzyskania tytułu Master of Wine jest długa i pełna wyzwań, korzyści wynikające z przynależności do tego elitarnego grona w pełni wynagradzają trudności. Przyjrzyjmy się jej bliżej!
Czytaj więcejŁączy je zrównoważony proces produkcji, wyróżniają niuanse techniczne i prawne: poznaj specyfikę poszczególnych gatunków win przyjaznych naturze.
Czytaj więcejWina organiczne stanowią 4% światowej konsumpcji tego trunku, a ich popularność stale rośnie. Wyjaśniamy, czym różnią się od tradycyjnych gatunków oraz prezentujemy ich największe zalety.
Czytaj więcej