Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
31 sierpień 2022

Boczniaki duszone w białym winie Cono Sur

Boczniaki to jeden z najlepszych składników wegańskich wytrawnych dań. Blendman przygotowuje je z dodatkiem białego wina i przypraw, które nadają im niepowtarzalnego smaku i aromatu.

Boczniaki duszone w białym winie

Autor przepisu: Konrad Budzyk, Blendman.com

Składniki:

  • 50g masła roślinnego
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1/2 papryczki chili
  • 250g boczniaków
  • 100ml białego wytrawnego wina
  • Sól do smaku
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • Bagietka czosnkowa lub dowolne pieczywo do podania

Wykonanie:

Masło roślinne rozgrzej na patelni.

Dodaj posiekany czosnek oraz papryczkę chili i smaż na średnim ogniu przez 2 minuty.

Po tym czasie dodaj boczniaki i smaż je przez 10 minut.

Wlej na patelnię białe wino i duś boczniaki jeszcze przez minimum 5 minut.

Dopraw do smaku solą, dodaj posiekaną zieloną pietruszkę i wymieszaj.

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.