Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
31 marzec 2023

Brownie z czerwonym winem

Idealnie wyważona słodycz z intrygującą nutą czerwonego wina: brownie przepisu BlendMana spełnia oczekiwania najbardziej wymagających czekoholików!

Brownie z czerwonym winem

Autor przepisu: Konrad Budzyk, BlendMan.pl

Składniki:

  • 100g aquafaby
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 160g masła roślinnego
  • 170g czekolady
  • 50g kakao
  • 150-200g cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowymi
  • 100g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 80 ml czerwonego wytrawnego wina Cono Sur
  • 70g żurawiny

Wykonanie:

Aquafabę wlej do miski, wsyp sól i miksuj przez kilka minut, do momentu uzyskania ubitej, sztywnej piany.

W rondelku umieść czekoladę, masło roślinne, kakao, cukier trzcinowy i podgrzewaj na średnim ogniu do momentu, aż wszystkie składniki ładnie się połączą.

Pozostałe składniki wymieszaj bardzo dokładnie z zawartością rondelka. Dodaj ubitą aquafabę i delikatnie wymieszaj.

Foremkę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż powstałą masę.

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni i piecz przez około 25 minut.

Odstaw do przestygnięcia i zajadaj.

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.