Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
30 listopad 2022

Ciasto czekoladowe z wiśniami i czerwonym winem

Ciasto czekoladowe można przyrządzić na sto sposobów - a efekt za każdym razem zniewala kubki smakowe! Blendman dodaje do niego wiśnie i czerwone wino Cono Sur.

Ciasto czekoladowe z wiśniami i czerwonym winem




Autor przepisu: Konrad Budzyk, Blendman.pl

Składniki:

  • 100 ml mleka roślinnego
  • 100 ml czerwonego wytrawnego wina Cono Sur
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 100g cukru
  • 200g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kakao
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • 200 g wiśni w syropie
  • cukier puder do dekoracji

Wykonanie:

Wszystkie składniki umieść w dużej misce i bardzo dokładnie wymieszaj. Foremkę lub tortownicę nasmaruj odrobiną oleju i przełóż ciasto. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni i piecz ciasto przez około 30-40 minut. Wystudzone ciasto udekoruj cukrem pudrem.

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.