Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
20 grudzień 2022

Food pairing z Organic Blend: faszerowane bakłażany

Bakłażany z nadzieniem inspirowanym kuchnią bliskowschodnią i lampka czerwonego wina Cono Sur Organic to znakomita propozycja na kolację przy świecach lub nieformalne przyjęcie.

Faszerowane bakłażany z kuskusem i warzywami

Składniki na 4 porcje:

  • 4 bakłażany
  • 2 szklanki ugotowanego kuskusu
  • żółta, zielona i czerwona papryka pokrojone w kostkę
  • 1/2 awokado
  • 10 pomidorków cherry
  • 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • kolendra
  • oliwa z oliwek
  • mielona papryka
  • sól i pieprz
  • sok z cytryny

Wykonanie:

Przekrój bakłażany wzdłuż na pół. Skrop je oliwą, dopraw mieloną papryką, solą i pieprzem. Piecz w temperaturze 180 C przez 15 minut.

Wymieszaj kuskus z papryką, awokado, cebulą i pomidorkami. Dopraw całość sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Upieczone bakłażany delikatnie wydrąż za pomocą łyżki stołowej. Nałóż do środka kuskus. Udekoruj całość natką kolendry i kleksem jogurtu naturalnego.

Podawaj z winem Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon-Carmenere-Syrah schłodzonym do temperatury 16 C.



Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.