Oryginalne burgundzkie wino z Francji, Pinot Noir, wyróżnia się rubinowym kolorem, który z wiekiem traci swoją intensywność i może stać się pomarańczowe. To, że jego smak nasuwa skojarzenie czerwonych owoców i kwiatów, pozwala mu zachować świeżość i dobrą kwasowość.
Ze względu na jego uniwersalność i zachowaną kwasowość istnieje wiele możliwość łączenia naszego wina z kolekcji Organic Pinot Noir. Jeśli zdecydujesz się na połączenie Pinot Noir z potrawami, pozwali Ci to na wydobycie jego pełnego aromatu, a także otworzy na nowe doznania smakowe. Już żadna potrawa nie będzie taka jak wcześniej!
Przedstawiamy Ci naszą propozycję na foodpairing z Organic Pinot Noir:
Składniki:
Składniki do sosu miętowego:
Przygotowanie:
W misce, pokryj stek z tuńczyka oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem, a następnie z obu stron pokryj czarnym sezamem. Rozgrzej olej na średnim ogniu. Smaż tuńczyka przez 1 minutę, delikatnie obracając, aż będzie usmażony z zewnątrz, ale czerwony w środku, Odczekaj. Przygotuj dressing, dodając wszystkie składniki do rozdrabniacza lub malaksera. Odczekaj. Rozłóż mieszankę zielonych sałat i ogórka w misce do serwowania. Następnie połóż tuńczyka i udekoruj fetą na całym naczyniu. Skrop sosem i możesz śmiało podawać. Bon appétit!