Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
29 sierpień 2022

Food pairing z Organic Cabernet Sauvignon: frittata z warzywami

Aromatyczna frittata z warzywami i surówką to świetny pomysł na lunch lub lekką kolację, a podana w towarzystwie lampki Cono Sur Organic Sauvignon Blanc zmienia się w wykwintny posiłek.

Frittata z warzywami i ziołami



Wykonanie:

Na patelni lub w rondelku z metalową rączką rozgrzej 1-2 łyżki oliwy. Dodaj przeciśnięty ząbek czosnku, po kilka gałązek posiekanego rozmarynku i tymianku lub po ½ łyżeczki suszonych ziół. Podsmaż je razem do momentu, gdy czosnek będzie miękki i nabierze jasnozłotego koloru.

Dodaj garść posiekanych zielonych liści: botwinki, jarmużu lub szpinaku.

Obierz 2 małe ziemniaki i pokrój je w cienkie plasterki.

Zdejmij czosnek i zioła z patelni. Zacznij układać na niej warstwy ziemniaków, przekładając je zieleniną oraz czosnkiem i ziołami.

Roztrzep 1 jajko i wylej je powoli na patelnię. Potrząśnij patelnią tak, aby rozprowadzić jajko na całej powierzchni. Włóż patelnię do piekarnika rozgrzanego do 180 C i piecz przez 20 minut.

W trakcie pieczenia przygotuj sałatkę: połącz w misce startą marchewkę i starte buraki w równych proporcjach, dodaj posiekane liście buraków i kilka gałązek zielonej cebulki. W osobnym naczyniu wymieszaj składniki dressingu: oliwę i biały lub czerwony ocet winny w równych proporcjach, posiekany szczypiorek oraz musztardę Dijon do smaku. Zalej sałatkę dressingiem i dokładnie wymieszaj.

Podawaj frittatę zaraz po wyjęciu z piekarnika, z porcją sałatki i lampką wina Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon.

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.