Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
29 styczeń 2023

Gulasz sojowy z warzywami i czerwonym winem

Kuchnia roślinna oferuje wiele ciekawych zamienników mięsa w potrawach: Blendman proponuje tradycyjny gulasz na bazie sojowych kotletów z dodatkiem czerwonego wina Cono Sur.

Gulasz sojowy z czerwonym winem




Autor przepisu: Konrad Budzyk, Blendman.pl

Składniki:

  • 100g kotletów sojowych
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 250g pieczarek
  • 1 marchewka
  • 2 ziemniaki
  • 1 czerwona papryka
  • 200 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka kakao
  • pieprz i sól do smaku

Wykonanie:

Kotlety sojowe ugotuj w bulionie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowane kotlety pokrój na 4 części. Umieść w misce, polej olejem oraz sosem sojowym i bardzo dokładnie wymieszaj. Wsyp skrobię ziemniaczaną i obtocz kotleciki. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż kotleciki. Piecz przez 15-20 minut.

W międzyczasie w garnku rozgrzej olej. Cebulę pokrój w kostkę i sam ż na średnim ogniu przez 5 minut. Po tym czasie dodaj posiekany czosnek, pokrojone w duże kawałki pieczarki, marchewkę, ziemniaki oraz paprykę w kostkę. Smaż przez kolejne 5 minut. Wlej wino i gotuj przez 2-3 minuty. Wlej bulion, dodaj upieczone kotlety sojowe i gotuj na średnim ogniu do momentu, aż ziemniaki się ugotują. Wsyp tymianek, kakao i dokładnie zamieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Gotowy gulasz podawaj z pieczywem lub kaszą.

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.