
Autor przepisu: Konrad Budzyk, Blendman.pl
Składniki:
Wykonanie:
Kotlety sojowe ugotuj w bulionie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowane kotlety pokrój na 4 części. Umieść w misce, polej olejem oraz sosem sojowym i bardzo dokładnie wymieszaj. Wsyp skrobię ziemniaczaną i obtocz kotleciki. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż kotleciki. Piecz przez 15-20 minut.
W międzyczasie w garnku rozgrzej olej. Cebulę pokrój w kostkę i sam ż na średnim ogniu przez 5 minut. Po tym czasie dodaj posiekany czosnek, pokrojone w duże kawałki pieczarki, marchewkę, ziemniaki oraz paprykę w kostkę. Smaż przez kolejne 5 minut. Wlej wino i gotuj przez 2-3 minuty. Wlej bulion, dodaj upieczone kotlety sojowe i gotuj na średnim ogniu do momentu, aż ziemniaki się ugotują. Wsyp tymianek, kakao i dokładnie zamieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Gotowy gulasz podawaj z pieczywem lub kaszą.
 
                