Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
30 kwiecień 2021

Gulasz warzywny na czerwonym winie

Pyszny gulasz z nutą czerwonego wina, jędrne marchewki, podane z puree ziemniaczanym ze smażoną cebulką... BlendMan przygotował wspaniałe połączenie, które zachwyci Wasze podniebienia!

Warzywny gulasz na czerwonym winie


Autor przepisu: Konrad Budzyk, BlendMan.pl

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 czerwone cebule
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 3 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • 500g pieczarek
  • 200 ml wytrawnego czerwonego wina
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki tymianku
  • pieprz i sól do smaku
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 3 łyżki mąki pszennej

Wykonanie:

W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek, pokrój cebulę i marchewkę w kostkę, czosnek posiekaj. Umieść warzywa w garnku, dodaj liście laurowe oraz ziele angielskie i smaż na średnim ogniu przez 5 minut.

Pieczarki pokrój w ćwiartki i dodaj do garnka. Smaż kolejne 5 minut.

Wlej do garnka czerwone wino, sos sojowy i koncentrat pomidorowy, wsyp tymianek, pieprz i sól. Gotuj przez 5 minut.

Wymieszaj dokładnie bulion z mąką pszenną, wlej do garnka przez cały czas mieszając i gotuj przez 10 minut.

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.