Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
25 lipiec 2021

Jednogarnkowy makaron w (nie)winnym sosie

Ekspresowy przepis dla zabieganych: BlendMan przygotował dla nas jednogarnkowy makaron z zielonym groszkiem w sosie na bazie białego wina Cono Sur!

Jednogarnkowy makaron z zielonym groszkiem w sosie z białego wina




Autor przepisu: Konrad Budzyk, BlendMan.pl

Liczba porcji: 2

Czas wykonania: 20 minut

Składniki:

  • 250g makaronu spaghetti
  • 1/2 białej cebuli
  • 4 ząbki czosnku
  • 150 ml białego wytrawnego wina Cono Sur
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 3 szczypty płatków drożdżowych
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 250g mrożonego zielonego groszku

Wykonanie:

Cebulę pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj. Wszystkie składniki za wyjątkiem groszku umieść na patelni (makaron surowy!) i gotuj na średnim ogniu pod przykryciem przez 10-12 minut.
Po tym czasie dodaj zielony groszek i gotuj dalej przez 3-5 minut.

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.