
Autor przepisu: Konrad Budzyk, BlendMan.pl
Składniki:
Konfitura cebulowa:
Marynowany chlebowiec:
Dodatkowo:
Wykonanie:
Owoc chlebowca opłucz. Rozdziel go w palcach - poszarp - i umieść w misce.
Do miski dodaj posiekany czosnek, ketchup, olej sezamowy, sos sojowy, paprykę wędzoną, tymianek, pieprz oraz sól i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 30 minut.
Rozgrzej patelnię i smaż chlebowca, co jakiś czas mieszając.
W garnku rozgrzej oliwę. Cebulę pokrój w piórka, dodaj cukier oraz sól i smaż na średnim ogniu przez 7-10 minut. Wlej wino, dodaj przyprawy i gotuj około 20 minut - cebula ma zrobić się miękka, lekko rozpadająca, a płyn odparować.
Rozkrój bułkę, posmaruj ją z jednej strony majonezem, z drugiej konfiturą z cebuli. Dodaj do środka surówkę, usmażony owoc chlebowca oraz kiełki.
Smacznego!