Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
19 lipiec 2021

Kotlety sojowe duszone w białym winie

Wegański obiad dla miłośników tradycyjnej kuchni? Kotlety sojowe duszone w aromatycznym, winnym sosie pomysłu BlendMana skradną serca najbardziej wymagających smakoszy!

Kotlety sojowe duszone w białym winie




Autor przepisu: Konrad Budzyk, BlendMan.pl

Liczba porcji: 2

Czas wykonania: 30 minut

Składniki:

  • 100 g kotletów sojowych
  • 2 litry bulionu warzywnego
  • 6 łyżek masła roślinnego
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 150 ml białego wytrawnego wina
  • 1 łyżeczka tymianku
  • pieprz i sól do smaku
  • skrobia ziemniaczana do obtoczenia kotletów

Wykonanie:

Kotlety sojowe ugotuj w bulionie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Kotlety obtocz w skrobi ziemniaczanej. Na patelni rozgrzej 3 łyżki masła roślinnego i smaż je z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu ściągnij na osobny talerzyk.
Na patelni rozpuść pozostałe 3 łyżki masła roślinnego. Cebulę pokrój w piórka, a czosnek posiekaj i smaż je przez 3-4 minuty, co chwilę mieszając.
Wlej wino, mleczko kokosowe, dodaj przyprawy i zagotuj.
Dodaj kotlety sojowe i gotuj przez 5-10 minut.
Podawaj z gotowanymi ziemniakami lub ryżem.

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.