Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
27 wrzesień 2022

Makaron z pieczarkami i białym winem

Wypróbuj przepis Blendmana na jesienny makaron z pieczarkami i przekonaj się, że dodatek wina Cono Sur zmienia proste potrawy w prawdziwe kulinarne cuda!

Makaron z pieczarkami w winnym sosie

Autor przepisu: Konrad Budzyk, blendman.pl

Składniki:

  • 200g makaronu
  • 2 łyżki masła roślinnego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 250g pieczarek
  • 100 ml białego wytrawnego wina Cono Sur
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 250g mleczka kokosowego
  • Pieprz i sól do smaku
  • Oliwa truflowa i zielona pietruszka do podania

Wykonanie:

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Rozgrzej masło roślinne na patelni. Pokrój cebulę w kostkę, a czosnek posiekaj. Podsmaż na średnim ogniu przez 5 minut. Po tym czasie dodaj pieczarki i smaż kolejne 3 minuty.

Wlej wino i duś na średnim ogniu do momentu odparowania wina.

Dodaj przyprawy, musztardę oraz mleczko kokosowe, wymieszaj. Dodaj ugotowany makaron i wymieszaj.

Podawaj z oliwą truflową i posiekaną pietruszką.

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.