Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
19 sierpień 2021

(Nie)winne ciasto czekoladowe

Ciasto czekoladowe to deserowy klasyk, a BlendMan wie, jak nadać mu wyjątkowego charakteru: dodaj do niego czerwone wino Cono Sur, a otrzymasz smak, któremu nie sposób się oprzeć!

Ciasto czekoladowe z czerwonym winem




Autor przepisu: Konrad Budzyk, BlendMan.pl

Czas wykonania: 60 minut

Składniki (tortownica o średnicy 16 cm):

  • 200g mąki pszennej
  • 40g kakao
  • 100-150g cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • skórka otarta z 1 dużej pomarańczy
  • 70g rozpuszczonej margaryny
  • 100 ml mleka sojowego
  • 100 ml wytrawnego czerwonego wina
  • margaryna do wysmarowania foremki
  • odrobina mąki pszennej do obsypania foremki

Polewa:

  • 100g gorzkiej czekolady
  • 50g margaryny

Dokładnie wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki.
Dodaj otartą skórkę z pomarańczy, rozpuszczoną margarynę, mleko sojowe oraz czerwone wino i wymieszaj.
Foremkę wysmaruj margaryną, obsyp dokładnie mąką pszenną. Ciasto przełóż do foremki, rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz przez 45-50 minut.
Czekoladę wraz z masłem rozpuść na małym ogniu. Polej dokładnie przestygnięte ciasto i odstaw na minimum 30-60 minut. Smacznego!

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.