
W ostatnich latach nasze zwyczaje konsumenckie przechodzą diametralne zmiany: jak nigdy dotąd jesteśmy świadomi znaczenia troski o środowisko i o własne zdrowie. Z tego względu coraz większą popularnością cieszą się produkty naturalne, organiczne, wytwarzane w zrównoważony sposób. Trend ten obserwujemy niemal w każdej branży. Skłaniamy się ku naturalnej odzieży, kosmetykom, środkom czystości, jedzeniu i oczywiście winu: obecnie trunki wegańskie i organiczne dostępne są niemal w każdym sklepie. Portfolio Cono Sur obejmuje 4 wina organiczne, w tym znakomite Sauvignon Blanc.
Kilka słów o samej odmianie: uprawiana głównie we Francji, Nowej Zelandii, Chile i Kalifornii, charakteryzuje się małymi zielonymi owocami i aromatem owoców cytrusowych, bzu, zielonych liści i świeżo skoszonej trawy. Uzyskane z nich wino ujmuje świeżością, delikatnością i soczystością. Idealnie pasuje do pikantnych dań, ryb i warzyw, jest także świetnym aperitifem. Pełnię swoich walorów aromatycznych uwalnia po schłodzeniu do 8-10 C.
Cono Sur Organic Sauvignon Blanc, podobnie jak inne wina z linii organicznej, jest ponadto produktem wegańskim. 100% pochodzenia roślinnego naszych win potwierdza międzynarodowy certyfikat V-Label.
 
                