Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
20 grudzień 2022

Food pairing z Bicicleta Cabernet Sauvignon: pieczeń wołowa

Szukasz pomysłu na uroczystą kolację? Klasyka sprawdza się zawsze: podaj swoim gościom pieczeń wołową z dodatkami i lampką wina Cono Sur Bicicleta Cabernet Sauvignon.

Pieczeń wołowa

Składniki:

  • 1 kg polędwicy wołowej
  • 3 łyżki musztardy
  • 1,5 łyżki mielonego pieprzu
  • 1 łyżka suszonego czosnku
  • 0,5 łyżki soli
  • oliwa z oliwek

Wykonanie:

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Natrzyj mięso musztardą i przyprawami, odstaw na 20 minut. Rozgrzej na patelni oliwę i obsmaż mięso ze wszystkich stron. Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego, wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 15 minut. Po wyjęciu pozostaw mięso na 40 minut, by w jego wnętrzu związały się soki, a następnie pokrój w cienkie plastry.

Podawaj z żurawiną i grillowanymi warzywami oraz winem Cono Sur Bicicleta Cabernet Sauvignon, schłodzonym do temperatury 16 C.



Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.