Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
22 listopad 2021

Piernik z czerwonym winem

Szukasz wyjątkowego przepisu na świąteczne ciasto? Wypróbuj piernik aromatyzowany czerwonym wytrawnym winem pomysłu Blendmana.

Piernik z czerwonym winem



Autor przepisu: Konrad Budzyk, BlendMan.pl

Czas przygotowania: 60 minut

Składniki:

  • 160g mąki pszennej
  • 70g cukru trzcinowego
  • 2 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 50 ml mleka roślinnego
  • 50 ml oleju roślinnego
  • 140g musu jabłkowego
  • 50 ml czerwonego wytrawnego wina Cono Sur
  • Olej do wysmarowania foremki

Wykonanie:

W dużej misce wymieszaj ze sobą bardzo dokładnie suche składniki.

Dodaj mokre składniki i ponownie dokładnie wymieszaj.

Foremkę wysmaruj olejem, a następnie przełóż ciasto.

Piecz ciasto w 180 stopniach przez około 50 minut.

Po upieczeniu i ostygnięciu możesz przełożyć piernik powidłami śliwkowymi i udekorować polewą czekoladową.

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.