Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
31 lipiec 2022

Risotto na białym winie z bobem i koperkiem

Zgodnie z życzeniem fanów Cono Sur Blendman przygotował dla nas specjalnie wybrany przepis na risotto z bobem i koperkiem. Zapowiada się pysznie - spróbujcie!

Risotto na białym winie z bobem i koperkiem

Autor przepisu: Blendman.pl

Składniki:

  • 2 łyżki masła roślinnego
  • 1 cebula
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g ryżu do risotto
  • 200 ml białego wytrawnego wina
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 100 ml mleczka kokosowego
  • szczypta pieprzu i soli
  • 500 g bobu
  • 1 pęczek koperku

Wykonanie:

Na patelni rozgrzej roślinne masło. Smaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz seler naciowy.

Po około 3 minutach dodaj posiekany czosnek i smaż jeszcze minutę.

Wsyp ryż i przesmaż go przez 2-3 minuty. Wlej wino i gotuj do momentu odparowania.

Systematycznie dolewaj bulionu warzywnego do momentu, aż ryż będzie miękki i kleisty.

Wlej mleczko kokosowe, dopraw pieprzem oraz solą i gotuj jeszcze minutę.

Dodaj ugotowany i obrany bób, posiekany koperek.

Wymieszaj i zajadaj 🙂 Smacznego!

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.