Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
31 maj 2021

Szparagi zapiekane na winnym ryżu

Wykorzystaj szparagowy sezon na próby nowych smaków: BlendMan proponuje Ci szparagi pieczone na aromatycznym ryżu podlanym białym winem Cono Sur.

Szparagi zapiekane na winnym ryżu

Delikatny i kremowy ryż, podany w towarzystwie zielonych szparagów i pomidorków koktajlowych, to sprawdzony pomysł na sezonowe, proste danie.

Autor przepisu: Konrad Budzyk, BlendMan.pl

Liczba porcji: 2

Składniki:

  • 250g ryżu basmati
  • 1 biała cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 200g mleczka kokosowego
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 100 ml wytrawnego białego wina
  • pęczek szparagów
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 garści pomidorków koktajlowych
  • pieprz i sól do smaku

Wykonanie:

W naczyniu żaroodpornym umieść ryż, pokrojoną drobno cebulę, posiekany czosnek, wlej mleczko kokosowe, bulion warzywny oraz białe wino. Wymieszaj dokładnie. Wsadź naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez 20 minut.

W międzyczasie umyj szparagi i odkrój twarde końcówki. Wysmaruj szparagi oliwą z oliwek. Wyjmij naczynie żaroodporne z piekarnika. Ułóż na wierzchu szparagi, pomidorki koktajlowe i posyp je solą oraz pieprzem. Wstaw do piekarnika na kolejne 10-15 minut. Smacznego!

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.