Delikatny i kremowy ryż, podany w towarzystwie zielonych szparagów i pomidorków koktajlowych, to sprawdzony pomysł na sezonowe, proste danie.
Autor przepisu: Konrad Budzyk, BlendMan.pl
Liczba porcji: 2
Składniki:
Wykonanie:
W naczyniu żaroodpornym umieść ryż, pokrojoną drobno cebulę, posiekany czosnek, wlej mleczko kokosowe, bulion warzywny oraz białe wino. Wymieszaj dokładnie. Wsadź naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez 20 minut.
W międzyczasie umyj szparagi i odkrój twarde końcówki. Wysmaruj szparagi oliwą z oliwek. Wyjmij naczynie żaroodporne z piekarnika. Ułóż na wierzchu szparagi, pomidorki koktajlowe i posyp je solą oraz pieprzem. Wstaw do piekarnika na kolejne 10-15 minut. Smacznego!