
Dobrej jakości pomidory, kapary, świeża bazylia, makaron ugotowany al dente, świetne wino i uśmiech nieznikający z twarzy... Wbrew pozorom to nie jest opis udanej wycieczki do Włoch, ale coś, czego możesz doświadczyć podczas gotowania i pałaszowania niniejszego dania!
Autor przepisu: Konrad Budzyk, BlendMan.pl
Składniki sosu:
Pozostałe składniki:
Wykonanie:
W garnku rozgrzej oliwę, posiekaj cebulę oraz czosnek i smaż na średnim ogniu przez 3-4 minuty.
Dodaj posiekane suszone pomidory, cukier trzcinowy oraz czerwone wino. Gotuj około 3 minuty.
Do garnka wlej pomidory z puszki, wsyp przyprawy i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 20 minut, co jakiś czas mieszając.
W międzyczasie ugotuj makaron. Pod koniec gotowania sosu dodaj do niego makaron, dokładnie wymieszaj i podawaj z posiekaną bazylią oraz kaparami.