Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
25 październik 2022

Wegański gulasz z ciecierzycą i czerwonym winem

Rozgrzewający, pełen wyrazistych smaków gulasz warzywny z dodatkiem wina Cono Sur to kolejna propozycja BlendMana na jesienny obiad.

Wegański gulasz z ciecierzycą i czerwonym winem




Autor przepisu: Konrad Budzyk, BlendMan.pl

Składniki:

  • 200 g suchej ciecierzycy
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 marchew
  • 150 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 750g passaty pomidorowej
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 200g mrożonego groszku
  • 3 sztuki ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 30g suszonych grzybów
  • 2 łyżeczki papryki wędzonej
  • 1 łyżeczka kakao
  • Pieprz i sól do smaku

Wykonanie:

Ciecierzycę namocz, a następnie ugotuj.

W międzyczasie w dużym garnku rozgrzej olej rzepakowy. Pokrój cebulę w kostkę i smaż przez 5 minut.

Dodaj posiekany czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę oraz marchewkę. Smaż przez kolejne 5 minut.

Wlej wino i duś na średnim ogniu do momentu odparowania wina. Następnie dodaj pozostałe składniki i gotuj gulasz przez 15 minut.

Do gulaszu dodaj ugotowaną ciecierzycę, porządnie wymieszaj i gotuj 5 minut. Dopraw do smaku i podawaj z ulubionymi dodatkami.

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.