Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
25 październik 2022

Zapiekanka z kapustą kiszoną i grzybami

Wykorzystaj sezon na leśne grzyby - przygotuj na najbliższą kolację aromatyczną zapiekankę pomysłu BlendMana z dodatkiem kiszonej kapusty, wędzonego tofu i wina Cono Sur.

Zapiekanka z kiszoną kapustą i grzybami

Autor przepisu: Konrad Budzyk, BlendMan.pl

Składniki:

  • 80 g masła roślinnego
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 kostka wędzonego tofu
  • 250 g grzybów leśnych
  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 150 ml czerwonego wytrawnego wina Cono Sur
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki kminku
  • 2 łyżeczki majeranku
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 płat ciasta francuskiego
  • olej i czarnuszka na wierzch ciasta

Wykonanie:

Rozpuść masło na patelni, podsmaż na nim posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj pokrojone tofu, grzyby i kapustę. Smaż przez 10 minut na średnim ogniu.

Dodaj koncentrat pomidorowy i wino, smaż całość przez 15 minut. Dodaj sos sojowy i przyprawy, smaż kolejne 15 minut.

Wyłóż foremkę-keksówkę płatem ciasta francuskiego. Włóż do środka farsz i zawiń ciasto tak, by jego boki zachodziły na siebie. Nakłuj widelcem całą powierzchnię ciasta, posmaruj je olejem i posyp czarnuszką.

Piecz przez 30 minut w 200 stopniach.

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.