Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
28 kwiecień 2023

Zupa jarzynowa z czerwonym winem

W warzywniakach i na straganach pojawia się coraz więcej świeżych, pysznych jarzyn. Połącz je w aromatycznej zupie, doprawionej winem Cono Sur - tak, jak robi to BlendMan!

Zupa jarzynowa z winem

Autor przepisu: Konrad Budzyk, BlendMan.pl

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 1 marchewka
  • 3 łodygi selera
  • 3 ząbki czosnku
  • 250g szparagów zielonych
  • 1 brokuł
  • 150 ml czerwonego wytrawnego wina Cono Sur
  • 1 puszka pomidorów
  • 1,5 litra bulionu
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • szczypta cynamonu
  • 100g świeżego szpinaku
  • pieprz i sól do smaku
  • roślinna śmietanka do podania

Wykonanie:

Cebulę pokrój w kostkę. Rozgrzej olej w dużym garnku i smaż cebulę na średnim ogniu przez 3-4 minuty. Marchewkę obierz i pokrój w kostkę, dodaj do cebuli. Selera pokrój w grube plasterki, czosnek posiekaj, szparagi pokrój na 2-3 cm słupki, brokuły podziel na różyczki o dodaj do garnka. Smaż przez 2-3 minuty.

Wlej wino i gotuj przez 3 minuty. Po tym czasie dodaj pomidory i wlej bulion. Gotuj przez 5 minut.

Dodaj odcedzoną ciecierzycę, sos sojowy oraz przyprawy i zamieszaj. Gdy warzywa są już miękkie, dodaj szpinak, zamieszaj, dopraw do smaku i podawaj z roślinną śmietanką.


Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.