Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
21 luty 2023

Zupa krem z gruszki i pietruszki

Aksamitny krem z gruszki i pietruszki z dodatkiem mleczka kokosowego i białego wina Cono Sur - przepis pomysłu Blendmana zachwyci poszukiwaczy niebanalnych połączeń smaków!

Zupa krem z gruszki i pietruszki




Autor przepisu: Konrad Budzyk, BlendMan.pl

  • Składniki:
  • Cebula: 1 sztuka
  • Czosnek: 2 ząbki
  • Olej: 2 łyżki
  • Pietruszka: 500g
  • Gruszka: 2 sztuki
  • Białe wytrawne wino: 150 ml
  • Bulion warzywny: 1 litr
  • Mleczko kokosowe: 200 ml
  • Gałka muszkatołowa: do smaku
  • Pieprz i sól: do smaku

Wykonanie:

W garnku rozgrzej olej, cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. Smaż na średnim ogniu przez 5 minut. Po tym czasie pietruszkę obierz i pokrój w kostkę. Smaż warzywa przez kolejne 3-5 minut na średnim ogniu.

Gruszkę obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę i dorzuć do garnka. Wlej białe wino i duś przez kilka minut. Dolej bulion i gotuj przez około 15-20 minut, aż pietruszka zmięknie.

Umieść zawartość garnka w kielichu blendera, dodaj mleczko kokosowe i zblenduj na gładki, aksamitny krem. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, pieprzem oraz solą.

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.